Sunday, 29 April 2018

Mary Jardin Agent. Bisnes Patuh Syariah Tanpa Modal

Mary Jardin Agent. Bisnes Patuh Syariah Tanpa Modal


Entri Ada kali ni agak berlainan sikit sebab Ada nak kongsikan dengan anda satu kisah menarik yang berlaku pada Majlis Pelancaran Lip Matte MJAC di KLCC pada hari Sabtu, 21 April yang lepas.



Ada tak berkesempatan untuk hadiri majlis ni tapi sangat seronok bila dapat tengok Live Update keadaan di sana. Memang cukup meriah. Paling best bila dapat tahu booth Mary Jardin antara booth yang paling happening terima sambutan dari pengunjung. Penuh orang di booth. Alhamdulillah good job #MaryJardin team!

Untuk event kali ni, Mary Jardin ada menjemput beberapa professional Make Up Artist (MUA) yang terkenal untuk sama-sama meriahkan Majlis Pelancaran Lip Matte MJAC dan salah seorangnya adalah saudari Amni Kifli.




















Review Foundation Mary Jardin Artisan Cosmetic (MJAC) cosmetic dari MUA Amni Kifli

P/S: Kalau nak tahu, Amni juga salah seorang pengguna Mary Jardin cosmetic dan feedback yang beliau kongsi sangat sangat best :)

KISAH MENARIK DI BOOTH MARY JARDIN

Sebagai make up consultant bertauliah, Amni dan professional MUA yang lain banyak berkongsi make up tips & tricks dengan pelanggan yang datang membeli di booth Mary Jardin.

Selesai launching Lip Matte MJAC dan keadaan dah agak reda, Amni yang masih ada di booth tiba-tiba didatangi seorang pengunjung lelaki. Lelaki tu bertanya;

“Ini booth apa?”

Amni terangkan serba ringkas berkenaan jenama Mary Jardin, produk dan Lip Matte MJAC yang baru sahaja launched.

"Sebenarnya saya hairan ingat ada artis sini. Takda pun. Tapi kenapa ramai orang? Saya pergi dekat booth artis hujung sana pun takda orang."

MARY JARDIN AGENT. BISNES PATUH SYARIAH TANPA MODAL

Bila Ada baca kisah yang Amni kongsikan ni, rasa makinnnn tertarik nak tahu apa jadi selepas tu. Lagi tak disangka-sangka bila lelaki ni bagitahu;

"Puan tahu tak. Belum pernah 7 tahun saya join FMIC ni, saya nampak keadaan macam ni. Yang datang ni semua sejuk mata memandang."

Beliau sambung lagi;

"Puan tahu, semuanya nampak solehah. Macam puan, pakai tudung, baju longgar tak macam selalu bila ada launch produk-produk macam ni."

Alhamdulillah Mary Jardin dapat wujudkan fenomena positif sebegini dari kaca mata orang awam. Atau lebih tepat lagi bak kata pengunjung lelaki ni - fenomena 'solehah'. Menutup aurat, berpakaian longgar, sopan dan sejuk mata memandang. 

PERNIAGAAN YANG SESUAI UNTUK SURI RUMAH

Nak tahu apa jadi seterusnya??

Beliau datang semula ke booth Mary Jardin pada Ahad keesokannya untuk daftarkan suri hati beliau sebagai Mary Jardin Agent!

Alhamdulillah.Bolehlah bagi peluang pada isteri tersayang berbines online dari rumah tanpa modal yang patuh syariah. Syukur dapat suami mithali macam ni.

MARY JARDIN - HADIAH TERBAIK UNTUK ISTERI TERSAYANG

Gambar sekadar hiasan

Paling best, sempat juga beliau belikan Mary Jardin Essential Set Natural Organic Skincare sebagai hadiah terbaik untuk isteri tersayang. MasyaaAllah beruntung isteri beliau kan? :)

Dapat sokongan dan izin dari suami untuk mula berbisnes online dari rumah, dapat lagi hadiah istimewa yang tak disangka-sangka.

Mary Jardin Essential Set. Hadiah terbaik untuk isteri tersayang

Sempat lagi beliau berseloroh;

"Siapa yang tak sayang bini, puan." 😍

Menarik sungguh kisah ni kan. Apapun Ada doakan moga isteri beliau berjaya dalam bisnes Mary Jardin.

PERHIASAN TERINDAH ADALAH WANITA SOLEHAH

Suka untuk Ada berkongsi secara ringkas di sini.

6 ciri-ciri wanita solehah:

  • Seorang mukminah solehah akan takut untuk menyalahi larangan Allah SWT, dia berakhlak mulia dan mempunyai pegangan hati yang tenang.
  • Menjaga solatnya dengan wuduk yang sempurna, solat yang khusyuk serta dilakukan di awal waktu. Ini kerana solat dapat menghalang benda keji lagi mungkar.
  • Menjaga kehormatan diri dan pakaiannya. Menjaga hijabnya dan bergembira dengan pakaiannya yang menutup aurat. Patuh Syariah yang melambangkan seorang wanita mukminah yang patuh pada perintah Allah dan RasulNya.
  • Menundukkan pandangan kepada yang bukan mahramnya, nescaya hati dan jiwa akan semakin bening dan jernih.
  • Bagi yang ada suami, hendaklah taat pada suaminya dalam perkara yang makruf selagi suami tidak menyuruhnya berbuat perkara maksiat dan suaminya menyuruh dia berbuat pada perkara-perkara yang di bawah kemampuannya.
  • Mendididk anak-anaknya agar taat kepada Allah Azza wa Jalla, agar takut kepada Allah SWT. Didiklah dengan aqidah yang benar, tanam dalam jiwanya perasaan takut kepada Allah dan keimanan kepada-Nya.

Moga bermanfaat dan dapat jadi panduan untuk kita semua InshaaAllah.


Salam Ukhwah dari saya,
Mary Jardin Kuala Lumpur | Petaling Jaya, Selangor
SMS | Whatsapp: Klik >> 017 9177802
nuruladarahman@gmail.com
FB Page: Nurul Adawiah


















Saturday, 28 April 2018

Testimoni Lip Matte Mary Jardin Artisan Cosmetic

Testimoni Lip Matte Mary Jardin Artisan Cosmetic (MJAC)



Trend wanita sekarang lebih suka memakai lip matte kerana warnanya yang nampak lebih cantik dan natural. Tapi kebanyakan lip matte yang ada di pasaran menyebabkan bibir cepat kering dan tidak sesuai untuk mereka yang ada masalah bibir kering.

LIP MATTE YANG BAGUS UNTUK BIBIR KERING DAN GELAP

Mary Jardin Artisan Cosmetic (MJAC) datang sebagai penyelamat dengan mengeluarkan lip matte yang sangat unik, lain dari yang lain. Lip Matte MJAC diformulasikan dari bahan natural dengan bahan-bahan yang mengekalkan kelembapan bibir dan tidak mengeringkan bibir kita.

REVIEW LIP MATTE MJAC - LIP MATTE TERBAIK UNTUK BIBIR KERING

Ada yang teruja nak tengok review dari pengguna Lip Matte natural MJAC? Jom Ada kongsikan dengan anda :)




Testimoni Lip Matte Mary Jardin Artisan Cosmetic (MJAC)



Semua cantik cantik kan? Dan paling best sebab Lip Matte MJAC dengan pakej lembapkan bibir dan tak membuatkan bibir menjadi kering. Pendek kata, sangat selesa di bibir.

PLIHAN WARNA NATURAL LIP MATTE MJAC

MJAC mengeluarkan 10 pilihan warna Lip Matte yang kesemuanya cantik.

Lip Matte Mary Jardin Artisan Cosmetic (MJAC)

Ada warna nude dan ada juga warna yang lebih vibrant khas untuk menggemar Lip Matte yang warnanya lebih menyerlah. Yang pasti, semuanya mengikut citarasa anda.


LIP MATTE MJAC- KOSMETIK MESRA WUDUK

Ramai wanita yang menghadapi masalah bila menggunakan sesetengah lip matte, sangat sukar untuk tanggalkan bila hendak berwuduk.

Tapi dengan Lip Matte MJAC, anda tak perlu risau lagi sebab ianya sangat mudah ditanggalkan. Hanya tanggalkannya menggunakan wipe tissue, siap! Anda dan pun boleh berwuduk seperti biasa :)

LIP MATTE MJAC - PRODUK KOSMETIK BEBAS BAHAN KIMIA, HALAL & SELAMAT

Lip Matte MJAC dihasilkan dengan formulasi terbaik yang dipilih oleh Dr. Maryam Aziz sendiri. Sebagai Mary Jardin Founder, beliau sangat teliti dalam mengeluarkan produk kosmetik yang semestinya halal, tanpa bahan kimia berbahaya dan selamat digunakan oleh semua.

KELEBIHAN & KEUNIKAN LIP MATTE MJAC



Secara ringkasnya, apa kelebihan yang ada pada Lip Matte MJAC?
  • Natural based - Aduanan dari bahan semulajadi, formulasi dari Dr. Maryam Aziz.
  • TANPA Plumbum - Plumbum adalah sejenis toksin yang sering digunakan dalam penghasilan Lip Matte untuk membuatkan Lip Matte tahan lama & kalis air.
  • Mengandungi argan oil dan rose flower oil yang sangat melembapkan & mencantikkan bibir.
  • Mengandungi vitamin E yang boleh kurangkan pigmentasi (mengelakkan bibir menjadi hitam).
  • Tidak menyebabkan bibir kering.
  • Solat friendly - Mudah ditanggalkan sebelum wuduk.
  • Mudah di'apply' di bibir dengan sapuan yang rata dan sangat smooth.

Macam mana caranya nak dapatkan natural Lip Matte MJAC?

Hubungi Ada segera untuk konsultasi dan servis terbaik InshaaAllah.

Salam Ukhwah dari saya,
Mary Jardin Kuala Lumpur | Petaling Jaya, Selangor
SMS | Whatsapp: Klik >> 017 9177802
nuruladarahman@gmail.com
FB Page: Nurul Adawiah















Sunday, 22 April 2018

Farah Lee Duta Mary Jardin. Makeup Natural Ala Korea

Farah Lee Duta Mary Jardin. Makeup Natural Ala Korea


Blogger Farah Lee adalah antara salah seorang public figure yang banyak memberi inspirasi pada masyarakat melalui penulisan yang beliau gemar kongsikan melalui Facebook, Instagram mahupun Blog beliau.

Jadi, keputusan Mary Jardin untuk mengambil Farah Lee sebagai duta produk Mary Jardin Artisan Cosmetic (MJAC) adalah sangat sesuai dan tepat sekali.

Mary Jardin Testimoni by Farah Lee

Bermula sebagai pengguna produk skincare Mary Jardin, Farah Lee sangat teruja dengan kesan positif pada kulit beliau selepas menggunakan Mary Jardin.

Mary Jardin Testimoni by Farah Lee | Adawiah

Mary Jardin Testimoni by Farah Lee

Farah Lee mula guna Basic Set Mary Jardin yang mempunyai 3 item iaitu Facial Soap Mary Jardin, Face Oil Mary Jardin dan Detox Clay Mask Mary Jardin.

"Kulit memang obvious terasa lembut, lembap bangun pagi (bukan berminyak tapi lembap) dan whitehead dan blackhead berkurang. Paling best, dengan tapak tangan sekali lembut. InsyaAllah akan terus guna MJ" - Farah Lee

Bak kata orang, tak kenal maka tak cinta. Bila dah cinta, hari-hari rasa suka. Sama seperti Farah Lee, sejak sukakan produk Mary Jardin, beliau gemar berkongsi feedback positif di Instagram miliknya.

Mary Jardin Testimoni by Farah Lee

"Memang nampak perubahan bila consistent pakai ni. Ada few campur product lain tapi tak risau sebab tahu Mary Jardin ni sangat natural" - Farah Lee

Best kan baca review tulus ikhlas dari Farah Lee. Jadi, bagi anda yang masih belum mencuba produk Mary Jardin, wajib cuba dan alami pengalaman best itu sendiri. 😊

Farah Lee Duta Mary Jardin Artisan Cosmetic


It's official!

Alhamdulillah pada Disember 2017, Farah Lee menandatangani contact menjadi duta Mary Jardin dan pada 1 Januari 2018 dengan rasminya Farah Lee menjadi duta kepada produk kecantikan Malaysia iaitu Mary Jardin Artisan Cosmetic (MJAC).

Farah Lee bersama orang kuat Mary Jardin di 
Majlis Pelancaran Produk Mary Jardin Artisan Cosmetic

Pemilihan Farah Lee sebagai duta rasmi Mary Jardin Artisan Cosmetic memang tepat kerana Farah Lee sangat suka tampil dengan solekan yang ringkas tapi tetap kelihatan elegant.

Bersesuaian dengan konsep yang ingin diketengahakn oleh kosmetik Mary Jardin iaitu gaya makeup yang ringkas, natural, dan sesuai sekali dengan apa yang wanita masa kini inginkan.

Cara Menggunakan Produk Mary Jardin

Jom Ada kongsikan dengan anda, rutin Farah Lee menggunakan produk skincare dan kosmetik Mary Jardin satu persatu. Cara yang ditunjukkan oleh Farah Lee ini juga adalah gaya makeup ringkas dan dangat mudah.

Penggunaan Face Mist Mary Jardin di permulaan dan penghujung makeup dapat membantu supaya makeup nampak natural dan tahan lama.

How To Use Mary Jardin Skincare by Farah Lee

Kalau anda nak tahu cara menggunakan produk Mary Jardin secara lebih terperinci lagi, jangan segan untuk hubungi Ada bila-bila masa ok.

Testimoni Makeup Mary Jardin Artisan Cosmetic (MJAC)

BB Cushion Review Malaysia

BB Cushion Review Malaysia

BB Cushion MJAC Review:
  • Sesuai digunakan dengan cuaca panas Malaysia
  • Teksturnya yang sangat best
  • Mudah untuk apply
  • Medium coverage, tak terlalu kering dan tak melekit 
  • Makeup nampak natural
Liquid Fondation Mary Jardin Artisan Cosmetic (MJAC)

Liquid Fondation MJAC Review:
  • Foundation full coverage terbaik
  • Pakai sikit dah mencukupi
  • Senang nak blend, tak merekah dan tak "berat" di muka
  • Tahan lama, pakai dari pagi still standing sampai petang
Lip Matte MJAC, bagus untuk bibir kering

Lip Matte MJAC Review:
  • Tak mengeringkan dan tak menghitamkan bibir
  • Lip Matte yang bagus untuk bibir kering
  • Pilihan warna yang sangat cantik dan natural makeup korea

"We bring you a range of natural and organic cosmetics for your beautiful skin"

Yang paling penting, semua kosmetik MJAC mengetengahkan bahan-bahan NATURAL, HALAL & SELAMAT.


Macam mana caranya nak dapatkan skincare Mary Jardin / kosmetik MJAC?

Hubungi Ada segera untuk konsultasi dan servis terbaik InshaaAllah.

Salam Ukhwah dari saya,
Mary Jardin Kuala Lumpur | Petaling Jaya, Selangor
SMS | Whatsapp: Klik >> 017 9177802
nuruladarahman@gmail.com
FB Page: Nurul Adawiah



















Saturday, 21 April 2018

Dr Maryam Aziz Mary Jardin Founder. Produk Kecantikan Natural

Dr Maryam Aziz Mary Jardin Founder. Produk Kecantikan Natural


Ramai yang masih tertanya-tanya, asal usul Mary Jardin ni datang dari mana? Produk luar negara ke? Siapa Mary Jardin Founder? 😊

Bagi yang belum mengenali apa itu Mary Jardin dan siapa orang kuat dan tulang belakang di sebalik jenama produk kecantikan natural organik ini, jom Ada kongsikan serba sedikit dengan anda.

Mary Jardin. Natural Organic Skincare Products Malaysia

Mary Jardin adalah sebuah jenama yang diasaskan oleh doktor perubatan yang berpengalaman di bahagian Dermatologi.

Dr. Maryam Aziz Mary Jardin Founder. Produk Kecantikan Natural
Dr Maryam Aziz. Mary Jardin Founder

Pengasas Mary Jardin adalah seorang doktor iaitu Dr. Maryam Al-Batul Azizuddin. Lebih dikenali sebagai Dr Maryam Aziz.

Dr Maryam mengasaskan Mary Jardin yang mula bertapak dalam pasaran sekitar September 2016 bersama suami beliau iaitu Dr Athiq.

Dengan pengalaman beliau di unit Dematologi, beliau rasa terpanggil untuk menghasilkan produk yang sangat natural organik yang mesra kulit, mewah dengan harga yang sangat mampu milik.

Mary Jardin Natural Organic Skincare Products Malaysia

Nama Mary Jardin adalah gabungan dari perkataan Mary iaitu sempena nama Dr. Maryam sendiri dan Jardin yang bermaksud "garden" dalam bahasa Perancis.

Biodata Pengasas Produk Mary Jardin, Dr. Maryam Aziz

Serba sedikit biodata mengenai Dr. Maryam Aziz:
  • Top Scorer Medical Student UIAM Kuantan
  • HO (Doktor Pelatih) di Hospital Sungai Buloh (HSB) selama 2 tahun
  • MO (Doktor Perubatan Medical di HSB + Dermatology (unit bawah medical) di HSB selama setahun
  • MO Klinik Kesihatan Bandar Kuala Krai selama 2 tahun
  • Resigned dan full-time focus pada Mary Jardin
  • Berpengalaman selama 3 tahun dalam perniagaan online dengan proven track record jualan RM600,000 SEBULAN!

Usahawan Muda Yang Berjaya Di Malaysia

Walaupun usia jenama Mary Jardin (MJ) yang baru mencecah setahun lebih, Alhamdulillah pencapaian MJ sangat memberangsangkan. Jualan produk MJ untuk 3 bulan pertama berada di pasaran berjaya mencecah 1 JUTA.


Dr. Maryam bersama suami, Dr. Athiq

Lebih membanggakan apabila MJ mampu mencatat jualan yang amat luar biasa pada hari pelancaran HQ Mary Jardin di Star Avenue Mall Subang Bestari iaitu sales 1 JUTA hanya dalam masa SEHARI.

Baru-baru ini, Mary Jardin dikhabarkan lagi dengan berita gembira apabila  tercalon sebagai " Cosmetic Brand Of The Year (Network Marketing).

Mary Jardin Cosmetic Brand Of The Year (Network Marketing)

Alhamdulillah. Kudos Mary Jardin!

Dr. Maryam Aziz sebagai Founder Mary Jardin antara usahawan muda dan pengasas produk kecantikan berjaya di Malaysia yang patut kita contohi.

Ada sebagai salah seorang Mary Jardin Trusted Agent pun turut rasa bangga dengan pencapaian Mary Jardin dari hari ke hari.

Ini juga terbukti bahawa sangat ramai mereka di luar sana yang dah mula berhijrah kepada Mary Jardin. Pilihan skincare / kosmetik yang lebih selamat, bebas dari sebarang kimia berbahaya.

Produk Mary Jardin Atasi Jeragat & Jerawat. Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung

Jadi bagi anda yang belum cuba lagi produk Mary Jardin, yang masih mencari penyelesaian kepada masalah kulit, inilah masa yang paling sesuai.

Mary Jardin skincare formulasi dari Dr. Maryam Aziz, natural, halal, dan juga skincare yang selamat digunakan untuk ibu-ibu mengandung.


Perlukan bantuan?
Hubungi Ada segera untuk servis dan konsultasi terbaik InshaaAllah.

Salam Ukhwah dari saya,
Mary Jardin Kuala Lumpur | Petaling Jaya, Selangor
SMS | Whatsapp: Klik >> 017 9177802
nuruladarahman@gmail.com
FB Page: Nurul Adawiah


Sunday, 15 April 2018

Mary Jardin Artisan Cosmetic. Lip Matte Untuk Bibir Kering

MARY JARDIN ARTISAN COSMETIC. LIP MATTE UNTUK BIBIR KERING


Masalah bibir kering sememangnya boleh mencacatkan penampilan seseorang. Tak kira lelaki atau perempuan. Tiada siapa yang suka bila bibir jadi kering mengelupas sampai berdarah. Malah bibir kering yang berlarutan boleh mengundang kesakitan dan rasa yang tak selesa.


 Lip Matte Terbaik Untuk Bibir Kering Malaysia

Selain dari dikaitkan dengan faktor kurangnya minum air, cuaca panas dan juga diet yang tidak sihat, mungkin kita terlepas pandang bahawa antara faktor lain kepada masalah bibir kering adalah penggunaan gincu atau produk bibir yang mempunyai bahan kimia yang memudaratkan bibir.

Sebab itu sangat sangat penting untuk kita semak apa bahan-bahan yang terkandung dalam sesuatu kosmetik sebelum kita memilih untuk membeli. Pastikan produk tersebut bebas kimia yang berbahaya dan selamat digunakan.

Tips Mengatasi Bibir Kering Dan Gelap

Banyak tips yang anda boleh cuba untuk mengatasi masalah bibir kering dan gelap.

Tapi 2 tips menarik yang Ada nak kongsikan ni juga mungkin dapat membantu mengatasi masalah yang anda hadapi:
  • Sapukan Argan Oil pada bibir yang kering. Argan Oil sangat kaya dengan Vitamin E yang dapat membantu melembapkan bibir serta mengelakkan bibir dari menjadi hitam.
  • Sapukan madu pada bibir lebih kurang 15 minit, bilas sehingga bersih. Selain bibir kering, madu juga dikatakan mampu untuk mengatasi masalah bibir gelap.

MJAC Lip Matte Like No Other


Mary Jardin Artisan Cosmetic. Lip Matte Untuk Bibir Kering | Adawiah
Lip Matte MJAC yang bagus untuk bibir kering

Tips lain untuk mengelakkan masalah bibir kering, gelap dan kehitaman adalah dengan memilih produk bibir yang betul dan bebas kimia berbahaya.

Jadi, khas untuk anda yang tercari-cari produk kosmetik yang selamat digunakan, Mary Jardin Artisan Cosmetic (MJAC) bakal keluarkan Lip Matte yang lain dari yang lain.

Apa Istimewanya Lip Matte Mary Jardin Artisan Cosmetic (MJAC)?

1) Berasaskan bahan-bahan semulajadi
Lip Matte MJAC sememangnya lain dari kebanyakan Lip Matte yang ada di pasaran sekarang. Lip Matte yang sangat natural, formulasi dari Dr. Maryam sendiri. 

2) Tidak mengeringkan bibir

Lip Matte MJAC sangat sesuai bagi yang ada masalah bibir kering kerana mengandungi Argan Oil dan Rose Flower Oil, 2 minyak botanik premium yang sangat bagus untuk melembapkan bibir sekaligus mengatasi masalah bibir kering.

3) Tidak menghitamkan bibir
Lip Matte MJAC mengandungi Vitamin E yang bertindak untuk mengurangkan pigmentasi dan mengelakkan bibir dari menjadi hitam.

4) Bahan yang Halal
Lip Matte MJAC menggunakan bahan-bahan semulajdi dari tumbuh-tumbuhan dan tiada bahan bersumberkan hawan. Jadi, ianya adalah Halal.

5) Bebas Plumbum
Plumbum digunakan secara meluas untuk bagi Lip Matte tahan lama serta kalis air. Tapi hati-hati! Plumbum sejenis toksin yang memudaratkan kesihatan untuk jangka masa panjang.

Lip Matte MJAC sememangnya bebas dari Plumbum dan semua bahan kimia yang berbahaya.

Lip Matte MJAC Dengan 10 Pilihan Warna Menarik


Mary Jardin Artisan Cosmetic

Lip Matte MJAC yang bakal release 21 April 2018 dengan pilihan warna yang sangat menarik. Dari color yang soft hingga ke pilihan color yang lebih vibrant mengikut citarasa masing-masing.

Paling penting, ianya adalah pilihan yang lebih selamat. MJAC Lip Matte by Dr. Maryam Aziz, definitely like no other.


Macam mana cara nak dapatkan Lip Matte MJAC?

Mary Jardin Artisan Cosmetic

Pre Order dah pun dibuka. Bagi anda yang tak nak terlepas, segera bertindak sekarang untuk tak terlepas grab Lip Matte MJAC dengan harga special.

Hubungi Ada untuk konsultasi dan servis terbaik InshaaAllah.


Salam Ukhwah dari saya,
Mary Jardin Kuala Lumpur | Petaling Jaya, Selangor
SMS | Whatsapp: Klik >> 017 9177802
nuruladarahman@gmail.com
FB Page: Nurul Adawiah






Saturday, 14 April 2018

Cara Hilangkan Kulit Kusam, Blackhead & Parut Jerawat

CARA HILANGKAN KULIT KUSAM, BLACKHEAD & PARUT JERAWAT


Masalah kulit kusam, blackhead, whitehead, jerawat antara masalah kulit muka paling biasa kita dengar.

Sama macam orang lain, kulit muka Ada juga pernah ada masalah sebegini. Dah guna macam-macam jenis pencuci muka dan pelembap tapi masih juga sama. Sampailah Ada terjumpa satu skincare natural organik ni hujung tahun 2016.

Mary Jardin. Natural Organik Skincare. Formulasi Doktor Perubatan

Mulanya, Ada cukup tertarik dengan packaging skincare Mary Jardin (MJ) yang tersangatlah cantik dan ekslusif. Sekilang pandang dah macam skincare jenama luar negara tau.

Selidik punya selidik, rupa-rupanya Mary Jardin Founder adalah orang Malaysia, Dr. Maryam Aziz. Seorang doktor perubatan tempatan yang pernah berkhidmat di Unit Dermatologi, menghasilkan produk sangat natural, sangat organik.

Cara Hilangkan Kulit Kusam, Blackhead & Parut Jerawat | Adawiah
Basic Set Mary Jardin. 100% Natural Organic Skincare

Waktu tu terus tergerak hati nak berhijrah ke skincare Mary Jardin. Pilihan yang lebih selamat. Bebas kimia berbahaya pulak tu. Lagi lah teruja sebab ianya hasil tangan dan formulasi rahsia dari seorang doktor bertauliah kan.

Basic Set Mary Jardin Pilihan Hati

Ada mula guna Basic Set MJ yang ada 3 item. Facial Soap, Face Oil dan Detox Clay Mask. Pertama kali terima bungkusan MJ rasa sangat excited sebab bau Lavender nya yang sangat wangi harum semerbak satu rumah 😍

Yang bestnya MJ ni sebab skincare yang sangat simple. Tak perlu guna sampai 5-6 items, dan tiada lagi krim siang krim malam. Best!

Rutin Harian Yang Ringkas

Kulit muka Ada boleh dikatakan agak sensitif & jenis kombinasi. Jadi, Ada rehatkan kulit muka betul-betul dulu. Stop guna apa-apa produk penjagaan muka selama seminggu. Lepas tu baru Ada mula guna Basic Set secara perlahan-lahan supaya kulit dapat terima dan serasi dengan produk.

Ada kongsikan rutin harian Ada dengan Basic Set Mary Jardin:

1) Facial Soap Mary Jardin
  • Minggu pertama Ada start dengan Facial Soap. Sekali sehari dulu, dah serasi baru Ada guna 2 kali sehari, pagi dan malam.

Facial Soap Mary Jardin
Facial Soap Mary Jardin
  • Sabun MJ ni sangat best sebab dia ada butiran halus dari oat organik yang bertindak sebagai scrub lembut untuk menghilangkan sel kulit mati punca utama masalah kulit muka kusam.

2) Face Oil Mary Jardin
  • Minggu kedua baru Ada mula guna Face Oil. 1-2 titik Face Oil sebagai pelembap muka untuk pagi dan malam.

Face Oil Mary Jardin
Face Oil Mary Jardin
  • Face Oil bukan sekadar pelembap muka biasa. 9 jenis minyak botanik semulajadi dalam Face Oil MJ ni sangat powerful untuk bagi kelembapan maksimum pada kulit, sambil bertindak mengatasi masalah jerawat.
  • Paling Ada suka sebab bau aromaterapi dari Face Oil Mary Jardin ni sangat calming. Sambil melembap dan merawat kulit muka, tidur malam pun lebih nyenyak dan lebih berkualiti 😊

3) Detox Clay Mask Mary Jardin
  • Seminggu sekali Ada bermasker detoks guna Clay Mask Mary Jardin. Boleh bancuh dengan air biasa. Kadang-kadang Ada bancuh bersama fresh milk atau yogurt. Kulit rasa lembap dan sangat fresh.

Detox Clay Mask Mary Jardin
Detox Clay Mask Mary Jardin
  • First time Ada guna Clay Mask Mary Jardin ni, memang sangat terkejut sebab boleh rasa perbezaan ketara pada kulit. 3 bahan utama dalam Clay Mask; Arang Aktif, Bentonite & French Green Clay sangat berkesan untuk menyerap & menarik kotoran dalam liang pori.
  • Sebelum guna Clay Mask, kulit rasa kesat terutamanya bahagian hidung. Bila dah siap ber Clay Mask, memang lain sangat. Sentuh hidung rasa licin je. Tertanggal habis sel kulit mati, blackhead dan whitehead. Sangat puas hati. Definitely the best mask yang Ada pernah guna!
Secara ringkasnya, itulah rutin harian Ada guna skincare Mary Jardin. Rutin yang sangat ringkas. Kulit maintain sihat , poket pun lebih jimat 😊

Testimoni Mary Jardin Skincare

Alhamdulillah syukur sangat Ada berjodoh dengan skincare Mary Jardin. Pilihan paling tepat. Memang tak jumpa lagi skincare yang se best dan memenuhi apa yang kulit Ada nak selama ni.

Kulit dah tak kusam macam dulu. Sekali sekala jerawat muncul tu masih normal tapi cepat je surut balik. Yang rasa paling bahagia sebab tak tinggal parut jerawat. Surut dan terus hilang. 

Bestnya lagi, sejak konsisten guna Clay Mask MJ, blackhead dan whitehead mudah je hilang.

Jadi, kalau ada yang tanya:




"Macam mana cara nak mengatasi kulit kusam berminyak dan berjerawat?" 

" Apa petua nak menghilangkan jerawat, parut jerawat, blackhead dan whitehead di muka dengan cepat dan berkesan?"

"Mask apa yang terbaik untuk hilangkan blackhead?"


Jawapan Ada Mary Jardin skincare semestinya. 3 items dalam Basic Set sangat banyak membantu untuk pulihkan masalah kulit muka.

Kalau anda antara yang dah lama tercari-cari penyelasaian masalah kulit, yang idamkan kulit muka lebih sihat lebih berseri, ni lah masanya.

Skincare natural organik lain dari yang lain. Bebas kimia berbahaya. Handmade dan hasil formulasi rahsia dari seorang doktor bertauliah.

Rugi kalau tak cuba! 


Macam mana cara nak dapatkan skincare Mary Jardin?

Hubungi Ada segera untuk konsultasi dan servis terbaik InshaaAllah. Jangan terlepas peluang untuk milikinya dengan harga promo.


Salam Ukhwah dari saya,
Mary Jardin Kuala Lumpur | Petaling Jaya, Selangor
SMS | Whatsapp: Klik >> 017 9177802
nuruladarahman@gmail.com
FB Page: Nurul Adawiah